Det motiverer mig at arbejde med folk, jeg godt kan lide

Q&A. Karen Terkelsen har siden oktober arbejdet som serviceassistent for det italienske madmarked, Eataly, der i november slog dørene op til deres første afdeling på dansk grund, i underetagen i Illum. Hun fortæller her om sin oplevelse med at blive ansat gennem Moment, om det at have en italiensk arbejdsgiver, og hvad der motiverede hende til at søge jobbet.


Karen_web_interview.jpg

Hvem

Karen Terkelsen, 24 år. Studerer uddannelsesvidenskab på Aarhus Universitet i Emdrup.  

Hvor

Arbejder deltid som serviceassistent for Eataly i Illum.


Hvad var din motivation for at søge jobbet hos Eataly?

Jeg har en del erfaring fra servicebranchen og kan godt lide, at der sker noget, mens man er på arbejde, og at man kan bevæge sig frit rundt. I servicebranchen er der desuden ofte et stærkt fællesskab med mange kollegaer. Det motiverer mig at skulle på arbejde med folk, jeg godt kan lide.

Jeg går op i madlavning og kan godt lide italiensk mad, så Eataly var en rigtig attraktiv arbejdsplads. Lækre omgivelser og gode råvarer. Og så så jeg jobbet som en mulighed for at få en fod indenfor i en stor international koncern med mange ansatte. 

Hvordan blev du opmærksom på jobbet?

På Moments hjemmeside. Jeg kendte til Moment i forvejen, da jeg tidligere har været ansat gennem dem i mit sabbatår, så det var meget naturligt at kigge der, da jeg skulle finde et studiejob.

Hvordan oplevede du ansøgningsprocessen?

Jeg var først igennem en kort telefonisk screening og blev derefter indkaldt til en jobsamtale i plenum. Her blev vi introduceret til virksomheden og skulle kort præsentere os selv, og hvorfor vi havde valgt at søge jobbet, efterfulgt af en kort individuel samtale med en af Moments rekrutteringskonsulenter.

Jeg synes, det fungerer super godt, at der er fokus på jobbet og den virksomhed, man måske skal arbejde for, fremfor en traditionel jobsamtale, hvor du selv er meget i fokus. Det er også en chance for at møde potentielle nye kollegaer.

Karen_Citat_web_interview.jpg

Du har nu arbejdet for Eataly i et par måneder. Hvad er din oplevelse af jobbet indtil videre?

Fordi det hele er så nyt (Eataly åbnede 17. november red.) – og fordi italienere er lidt mere tilbagelænede, end vi er vant til i Danmark - har der været en del usikkerhed og uforudsete ting her i starten. Men jeg synes, Eataly har været rigtig gode til at tage hånd om min oplæring og ikke stresse, selvom der har været travlt.

Det giver en tryghed at være ansat gennem Moment. Der er en god kommunikation, og så er det super nemt og fleksibelt at planlægge sine vagter. Jeg plotter blot de dage ind, jeg gerne vil arbejde, og de dage jeg ved, jeg ikke kan arbejde. Som studerende har du brug for den fleksibilitet, fordi der altid vil være perioder, hvor man kan arbejde mindre pga. fx eksamen, og andre perioder, hvor du kan arbejde meget.  

Følg os