Et studiejob er guld værd

Et studiejob er ikke blot med til at forsøde din tilværelse på SU. Med et studiejob får du vigtig erhvervserfaring på CV’et, udvider dit professionelle netværk og får større selvtillid i forhold til at træffe beslutninger om din fremtidige karrierevej.


Der kan være mange årsager til, at du er faldet over netop denne artikel. Du er måske lige flyttet hjemmefra og skal have livet på SU til at gå op med husleje, dyre studiebøger og en øl eller to i fredagsbaren. Måske er du i tvivl, om du skal beholde dit nuværende job på cafeen eller tankstationen, eller om du skal finde dig et mere studierelevant arbejde. Måske du bare er i tvivl om, hvor du skal starte i jagten på dit (næste) job.

Uanset hvad årsagen er, kan du trygt læse videre.

Vis at du kan tage ansvar og overholde deadlines

I Moment har vi 20 års erfaring med at matche dygtige og motiverede studerende og nyuddannede med attraktive virksomheder. Vores rekrutteringskonsulenter er hver dag i dialog med unge, jobsøgende kandidater, som de vejleder og hjælper på vej til deres næste job. De ved derfor, hvorfor det batter at have et studiejob.

Med et studiejob på CV’et viser du din kommende arbejdsgiver, at du kan prioritere, tage ansvar og overholde deadlines. Kandidater, der har haft et studiejob, er ofte mere modne, har mere selvindsigt og kan forholde sig til det at have et arbejde. Og så kan et studiejob gøre dig klogere på, hvilken karriereretning du ønsker at gå i, da du får mulighed for at afprøve dine kompetencer i praksis.

En kvalitet, som mange arbejdsgivere efterspørger i dag, er robusthed. Du skal være omstillingsparat og ikke lade dig slå ud af mange arbejdsopgaver på én gang. Har du formået at færdiggøre et fuldtidsstudie og passe et job ved siden af, er det et klart signal om, at du er vedholdende og evner at omstille dig skiftende situationer.

Studierelevant arbejde eller ej?

Et dilemma, mange studerende står over for i dag, er, om de skal finde et studierelevant arbejde med mulighed for at afprøve noget af den tillærte teori i praksis, eller om de i stedet skal satse på et job, hvor de kan lægge studiebøgerne og læsningen fra sig for en stund.

Der er ingen tvivl om, at et studierelevant job kan være din direkte adgangsbillet til et job efter studiet. Flere undersøgelser viser, at studierelevant arbejde er den mest afgørende faktor, når man som dimittend skal ud og have sit første job efter studiet, og noget som arbejdsgivere vægter højt. Et faktum, vi kan nikke genkendende til i Moment.

Studerende oplever i dag et øget pres for at gennemføre deres studie på kortere tid og samtidig opnå gode karakterer i alle fag. Der kan derfor også være mange fordele ved at finde et job, som fagligt ikke ligger direkte i forlængelse af dit studie. Især i starten af din uddannelse. Det giver et tiltrængt afbræk fra læsningen og giver dig mulighed for at udvikle nogle andre kompetencer end dem, der bliver bedømt med karakter. Derudover er arbejdstiderne på fx et lager eller i et call-center ofte mere fleksible i forhold til at arbejde på et kontor, hvor arbejdstiden er 9-16.

Hvis du har arbejdet på et lager, viser det ikke blot, at du er logisk tænkende, men også at du er effektiv, arbejdsom og detaljeorienteret. Har du siddet i et call-center eller arbejdet med kundeservice på anden vis tilegner du dig nogle faglige kompetencer, som samtalestyring, kommunikationsflow, mersalg og kundepleje.

Netværk, netværk, netværk

Du har sikkert allerede fået tudet ørene fulde med, at netværk er alfa omega for din karriere, og at du derfor skal og må pleje og udbygge dit netværk allerede under studiet. Du ved jo aldrig, om en af dine studiekammerater går hen og opfinder det nye Über eller Snapchat.

Med et studiejob får du ikke blot erhvervserfaring på CV’et. Du udvider også dit professionelle netværk, som kan være guld værd, når du senere i livet skal ud og søge job. Som rekrutteringsbureau ved vi, hvor afgørende et godt netværk er. Vi faciliteter derfor flere netværk, bl.a. vores netværk for unge IT-konsulenter Young Digitals og vores High Performer-netværk, der bringer de dygtigste og mest attraktive kandidater tættere på de mest attraktive virksomheder i Danmark.

Der er altså mange fordele ved at have et studiejob, uanset om du lige er startet på dit studie eller har været i gang nogle år. Og uanset om du vælger at sætte jagten ind på et studierelevant arbejde eller ej. Og har du endnu ikke relevant erhvervserfaring på dit CV, som kan hjælpe dig videre i jagten på dit næste job, så frygt ikke. Vi skal jo alle starte et sted. Hos Moment Students finder du mange forskellige typer studie- og deltidsjob og med garanti også et, der passer til din profil.

Se vores ledige stillinger her

Følg os