Man skal bare kaste sig ud i det

Q&A. Helene Christensen har i løbet af sine to sabbatår været ansat i flere tidsbegrænsede vikariater gennem Moment. Her fortæller hun om de fordele, som hun har oplevet ved at være ansat i vikariater i sine sabbatår.


Helene_web_interview.jpg

Hvem:

Helene Christensen, 20 år. Blev student i sommeren 2015 fra Nærum Gymnasium. Er på sit andet sabbatår og søger ind på jurastudiet til sommer.

Hvor:

Er pt. ansat på fuldtid som kundeservicemedarbejder hos CBB Mobil. Afsluttede i starten af februar 2017 et 2 ugers vikariat som administrativ medarbejder hos KMD. Har desuden arbejdet som kundeservicemedarbejder hos GLS fra start maj til slut august 2016. 


Hvilke overvejelser gjorde du dig, da du søgte job gennem Moment?

Jeg søgte et fuldtidsjob i mit sabbatår og ville gerne prøve at arbejde inden for et område, jeg ellers ikke ville komme i berøring med via mit studie eller fremtidige arbejde. Moment har mange forskellige typer af jobs, og derfor forventede jeg også, at det kunne lykkes.  

Hvordan oplevede du ansøgningsprocessen, og hvad har du lært af den?

Det gik meget smertefrit. Medarbejderne i Moment er rigtig søde, så jeg havde nogle gode telefoninterviews med dem og behagelige jobsamtaler.

Jeg har lært, at man ikke skal frygte nye arbejdsområder så meget men bare kaste sig ud i det, selvom der er ting, man ikke på forhånd har kendskab til. Man skal ikke være bange for at prøve noget nyt. Man lærer hurtigt.

Hvad er fordelene ved tidsbegrænsede vikariater?

Tidsbegrænsede vikariater giver dig mulighed for at få indblik i nye fagområder, og så er det fedt at lære så meget forskelligt på kort tid. Det er fascinerende, at jeg på to uger (i jobbet som administrativ medarbejder hos KMD, red.) har lært om en hel masse nye områder, som fx sygedagpenge, fleksjob og skånejobs. Jobbet har givet mig en lang liste af viden, og jeg er hele tiden blevet udfordret.

Samtidig giver et vikariat dig mulighed for at være spontan i sabbatårene. Det har gjort, at jeg kunne rejse, tage på højskole og arbejde, når jeg havde lyst. 

Helene_Citat_web_interview.jpg

Hvad har du fået ud af at arbejde gennem Moment?

Det har givet mig gode kontakter, især hos GLS, hvor jeg var i en længere periode. Jeg har også haft gode kollegaer, som jeg stadig har kontakt med. Derudover har det givet mig et indblik i faglige ting, jeg ikke har haft kendskab til tidligere. Jeg føler, at det har været nemmere at falde til i jobs efterfølgende, da den interne kommunikation og systemerne er meget lig hinanden.

Hvis jeg skal nævne tre kompetencer, som jeg har fået gennem mine jobs, så er det økonomisk indblik, software-viden og mod. Jeg fik meget ansvar, og det var derfor vigtigt, at jeg bare sprang ud i tingene.

Hvilke gode råd vil du give til andre jobsøgende?

Vær nysgerrig, hav gåpåmod til at prøve noget nyt og uvant. Bare vær open-minded og tag udfordringerne med et smil. Du ved måske ikke noget om arbejdsområdet på forhånd, men du skal nok lære det.

Derudover kan jeg varmt anbefale Moment til andre jobsøgende. Jeg har været helt vildt glad for at være vikar hos Moment, som har nogle meget kompetente medarbejdere.

 

Følg os