Studerende løser erhvervslivets mangel på IT-kompetencer

Danske virksomheder bør i højere grad vende blikket mod landets IT-uddannelser, når de skal have IT-stillinger besat.


Hent artiklen som pdf her

Danske virksomheder har store udfordringer med at tiltrække de rette IT-kompetencer. Således må hver tredje virksomhed, som forsøger at rekruttere en IT-specialist, opgive at få stillingen besat.Det viser en kortlægning af danske virksomheders behov for digitale kompetencer, som regeringen offentliggjorde i maj.

Virksomhederne bør derfor i højere grad rette blikket mod landets uddannelser, når de skal have IT-stillinger besat. Det mener Michael R. Schmidt, som er IT-konsulentchef i Moment.

”Min oplevelse er, at IT-studerende og nyuddannede under de rette forhold ofte performer bedre og er mere omstillingsparate end medarbejdere med 5-10 års erfaring. De er sultne efter at komme ud på arbejdsmarkedet og er fra studiet vant til at lære nye systemer og programmeringssprog på kort tid”. 

Da det meste arbejde inden for IT-udvikling er projektorienteret, giver det, ifølge Michael R. Schmidt, god mening at ansætte de unge i projektansættelser. På den måde får virksomhederne motiveret og kvalificeret arbejdskraft til at implementere og udvikle nye systemer, og de unge får udviklet deres kompetencer og får ikke mindst relevant erfaring på CV’et.  

YD_IT-konsulenter fra Young Digitals.jpg

Unikt netværk af IT-studerende og –nyuddannede

For mange virksomheder kan det være en krævende opgave at finde frem til de dygtigste studerende og -nyuddannede på egen hånd. De sidder ofte ikke inde med de ressourcer og kompetencer, det kræver, og taler ikke altid de studerendes sprog.

Moment har derfor opbygget et unikt netværk af IT-studerende og nyuddannede med erfaring inden for bl.a. avanceret billedanalyse eller integration med sociale medier, der gerne vil arbejde som IT-konsulenter på projektbasis. Inden de unge bliver sendt ud i en virksomhed, bliver de klædt på til livet som konsulent ved hjælp af rådgivning og kurser om fx forretningsforståelse. Noget, de unge i den grad tænder på.

”Mange af de studerende, vi har været i dialog med, drømmer ikke om at komme til at sidde i en fast stilling hos nogle af de store spillere som KMD og Microsoft. De ønsker i stedet at have en fleksibel hverdag, hvor de har mulighed for at prøve kræfter med mange forskellige brancher og opgaver”, siger Michael R. Schmidt, som tidligere har undervist på bl.a. ITU og AAU.

Han understreger, at man som virksomhed ikke behøver at afsætte mange ressourcer til oplæring og introprogrammer.  

”Det gælder om at bibeholde deres motivation og løbende give dem nye udfordringer og ansvar”, siger Michael R. Schmidt. 

 

Følg os