Tag et vikarjob og forlæng din dagpengeperiode

Den 2. januar i år trådte nye dagpengeregler i kraft, som gør det muligt for dig at forlænge din dagpengeperiode med helt op til et år ved at tage et vikarjob.


De nye dagpengeregler betyder, at du, for hver time du arbejder, optjener retten til det dobbelte antal timers dagpenge. Hvis du eksempelvis arbejder 25 timer i din ledighedsperiode, giver det dig ret til 50 timers dagpenge efter udløbet af den 2-årige periode.

Du kan således fremover forlænge din dagpengeperiode med op til et år, ved at veksle eventuelle arbejdstimer, du har haft, mens du var ledig, til dagpenge.

En dag uden dagpenge hver fjerde måned

Fra 1. juli 2017 vil der desuden blive indført en karensdag hver fjerde måned, der betyder, at du vil blive fratrukket et beløb, der svarer til en dags dagpenge. Du kan imidlertid undgå en karensdag, hvis du har arbejdet 148 timer inden for de fire måneder (87 timer for deltidsforsikrede).

Denne dagpengeregel er endnu en god grund til at tage et vikariat i din ledighedsperiode.

Bliv vikar gennem Moment

Hos Moment har vi et bredt udvalg af både kortere og længere vikariater, fordelt over hele landet. Du kan for eksempel finde vikarjobs inden for kundeservice, administration, IT, lager og logistik.

Et vikarjob giver dig mulighed for at modtage dagpenge i en længere periode og på sigt finde det rette karrierejob. Samtidig er vikariatet en oplagt chance for at udvide dit professionelle netværk, hvilket kan hjælpe dig til at finde et fast job. Sidst men ikke mindst er det et tiltrængt afbræk i den til tider ensformige tilværelse som ledig.

Du kan læse meget mere om at være vikar hos Moment her.

Vær desuden opmærksom på at der er flere ændringer i dagpengereglerne end beskrevet ovenfor. Vi henviser til a-kassernes hjemmesider for yderligere information omkring de nye dagpengeregler.

Følg os