15.000 kroner for et kaffemøde. Tak for kaffe!

Den giver meget lidt mening for de fleste ledere at kaste sig ud i en lønkamp om de bedste medarbejdere. Den største ledelsesopgave er fortsat at få folk om bord, der brænder for visionen og projektet.


Virksomhedernes talentjagt spidser til. I løbet af de seneste måneder er der begyndt at dukke eksempler op, som minder om 2007, hvor den sidste lyd, man hørte, før det hele ramlede, var et desperat råb efter mere arbejdskraft. 

Det er en penibel situation, og i mine øjne kræver det en kombination af is i maven og en tilbagevenden til gamle dyder at undgå, at talentjagten bliver til en overbudskrig.

Den mest voldsomme historie, jeg selv kender til, stammer fra en direktør i it-branchen. Hans virksomhed har oplevet, at en nøglemedarbejder blev tilbudt 15.000 kroner alene for et kaffemøde hos konkurrenten. Eksemplet følges af indikationer på stigende lønkrav i forskellige brancher, og der er i det hele taget flere advarselslamper, der blinker. I den mere kuriøse afdeling har jeg selv haft en studerende til samtale, som i ramme alvor foreslog 45.000 kroner i startløn alene på baggrund af digitale kompetencer.

Læs hele Mortens blogindlæg på finans.dk 

Følg os