Den offentlige sektor

Tiltrækning og fastholdelse af akademisk arbejdskraft i det offentlige - en analyse af kandidaternes præferencer


Den offentlige sektors attraktivitet er faldende, og dens image er under pres. Der skal derfor arbejdes målrettet i en tid med mangel på kvalificeret arbejdskraft, og et fokus på strategi om tiltrækning og fastholdelse bliver afgørende.

Alt tyder på, at klare karriereveje er en essentiel motivationsfaktor for akademikere - og gerne allerede fra en tidlig fase af en ansættelse, hvor de er særligt engagerede og klar på nye udfordringer.

For den offentlige sektor betyder det, at de skal gribe denne mulighed for at styrke deres image. Det skal gøres ved at sætte fokus på de spændende opgaver og den målrettede karrierevej, de kan tilbyde deres medarbejdere.

Stærk ledelse er altafgørende for god imageskabelse, og der findes dygtige rollemodeller, som med fordel kan fortælle om den attraktive side af den offentlige sektor. De gode eksempler findes, men flere af dem skal ud i lyset. På den måde kan det offentlige knække den dalende attraktivitetskurve og bevare konkurrencedygtigheden i en tid med mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Du kan få tilsendt analysen ved at indtaste dine oplysninger her:

Følg os