Gode råd til dit CV

Sådan opstiller du et personligt og professionelt CV.


Mange ser CV’et som noget, der kun sjældent skal ændres i, fx i forbindelse med jobskifte. Sådan bør det dog langtfra være. Det er nemlig vigtigt at sætte tid af til at tilpasse CV’et til den specifikke virksomhed, du sender din jobansøgning til. Derfor får du her nogle gode råd til at opstille dit CV.

1. Skriv et skarpt og præcist resumé 

Et CV skal give et indblik i dine faglige kompetencer såvel som personlige egenskaber. Skriv et resumé som giver indtryk af, hvem du er, hvilke styrker du har, og hvad du kan tilbyde virksomheden. Gør det så skarpt og præcist som muligt – hold det gerne på mellem 5 og 10 linjer.

Ligesom med jobansøgningen er det vigtigt, at du har undersøgt virksomheden og fundet frem til, hvad det er de forventer i forhold til den stilling, du søger. Derved bliver det lettere for dig at finde frem til de ting, der er relevante at fremhæve.

2. Prioriter de vigtigste jobs og kompetencer

Din uddannelsesbaggrund og erhvervserfaring udgør en stor og vigtig del af dit CV. Husk at vurder din erhvervserfaring og kvalifikationer i relation til det job, du søger. Hvis du fx søger en stilling som truckfører, er det vigtigt for arbejdsgiveren at vide, om du har et truckcertifikat, og at du tidligere har arbejdet på fx et lager eller som chauffør. Mindre vigtigt er det at fortælle, at du har arbejdet på en tankstation eller som avisbud som 15 årig, selvom det også er med til at fortælle noget om fx din arbejdsmoral og erfaring med at være på en arbejdsplads. 

Opstil gerne din erfaring i punktform, så det er lettere for læseren at danne sig et overblik, og sørg for at liste dit seneste job eller uddannelse øverst. Husk også at komme med eksempler på dine opnåede resultater i tidligere job eller uddannelsesforløb. Det siger nemlig noget om, hvad du er i stand til at udføre i praksis.

3. Indsæt referencer

Det kan være let nok for dig at komme på nogle konkrete resultater, du har leveret, men har du også nogle til at bakke dem op? Mange arbejdsgivere vægter referencer højt, og netop derfor er det vigtigt, at du sørger for at liste referencer i dit CV.

Det kan være tidligere arbejdsgivere, tidligere kollegaer eller begge dele. Skriv dem på CV’et med deres fulde navn, stillingsbetegnelse og virksomhed. Hvis virksomheden, du søger job hos, ønsker at tage kontakt til en eller flere af dine referencer, kan du oplyse referencens kontaktoplysninger. Ved at udelade kontaktoplysningerne i CV’et kan du således nå at informere din reference, inden opkaldet fra virksomheden.

4. Upload billede

Slut af med at uploade et vellignende billede i CV’et, så rekrutteringskonsulenten eller arbejdsgiveren kan få en fornemmelse af din energi og udstråling. Billedet er med til at give et helstøbt indtryk af dig sammen med din erhvervserfaring, resultater og din ansøgning. Det er helt enkelt nemmere at huske en ansøger, man har sat ansigt på!

Sørg for at vælge et professionelt billede, som afspejler, hvordan du vil se ud på jobbet. Med andre ord bør du ikke benytte feriebilleder eller lignende.

Få gode råd til din ansøgning

Følg os