Gode råd til Facebook

Læs her, hvordan du fremstår troværdigt på Facebook.


Facebook er et af de sociale medier, som arbejdsgivere og rekrutteringskonsulenter hyppigt bruger i rekrutteringsprocessen. Derfor guider vi dig her til, hvordan du fremstår troværdigt for potentielle arbejdsgivere på Facebook.

1. Ingen upassende billeder 

Du bør ikke have billeder liggende på din Facebook-profil offentligt, som vil anses for upassende i en arbejdsgivers øjne. Det betyder, at alle billeder hvor du viser lidt for meget hud eller i festlige situationer, bør holdes privat. Det er ikke, fordi alle dine billeder skal signalere professionalisme, men der er alligevel nogle situationer, arbejdsgivere ikke har lyst til at se kommende medarbejdere i.

2. Tjek dine privatindstillinger

Du kan gennem privatindstillingerne for din Facebook-konto styre, hvem der skal have adgang til hvad. Du kan for eksempel vælge, at det kun skal være dine Facebook-venner, der kan se dine billeder og opslag på din væg. På den måde kan en potentiel arbejdsgiver ikke se din sidste nye statusopdatering eller profilbilledet fra 2009.

3. Opdatér din profil med uddannelse og arbejde

Omvendt kan det være en god idé at gøre uddannelse og arbejde offentligt tilgængeligt, da det kan tiltrække potentielle arbejdsgivere. Det medvirker også til at bekræfte de oplysninger, du har givet i din ansøgning og i dit CV. Det forudsætter dog, at du løbende opdaterer afsnittet om arbejde og uddannelse, så det stemmer overens med din nuværende situation.

4. Bliv medlem af grupper

Der findes en masse Facebook-grupper, som kan øge din synlighed over for arbejdsgivere og dermed dine chancer for at få et fuldtidsjob. Samtidig kan du igennem disse grupper finde og søge ledige stillinger.

Prøv for eksempel at indtaste kortere sætninger som ”Job i Danmark”, ”Job søges” og ”Ledige jobs”. Så vil du se, at der dukker en masse grupper op, for dig som søger et arbejde, og for arbejdsgiveren som søger medarbejdere. Meld dig gerne ind i flere forskellige grupper for at øge din chancer for at finde et job.

Se også vores ledige fuldtidsstillinger 

Følg os