Gode råd til dit CV

Skil dig ud af mængden ved at målrette dit CV til den virksomhed, du søger job hos.


Mange ser CV’et som noget, der kun skal ændres i, når de begynder på ny uddannelse eller starter i nyt job. Sådan bør det dog langtfra være. Tværtimod er det vigtigt, at du sætter tid af til at tilpasse CV’et til hver virksomhed, du sender en jobansøgning til.

I det følgende giver vi fire gode råd til at opstille dit CV.

1. Skriv et fængende resumé

Et CV skal mere end at liste din uddannelse og erhvervserfaring. Skriv et resumé, som giver indtryk af, hvem du er, hvad dine styrker er, og hvad du kan tilbyde virksomheden. Resuméet skal kort og godt fortælle, hvem du er personligt såvel som professionelt. Gør det så skarpt og præcist som muligt - det skal ikke fylde mere end 5-10 linjer. 

Ligesom med jobansøgningen er det vigtigt, at du har undersøgt virksomheden og gjort dig klart, hvad det er de forventer i forhold til den stilling, du søger. Derved kan du lettere fremhæve de ting, der er mest relevante i forhold til jobbet.

2. Sæt fokus på erfaring og resultater

Din uddannelsesbaggrund og erhvervserfaring udgør en stor del af dit CV. Husk at fokusere på de ting, der er relevante for jobbet. Hvis du søger en stilling som kundeservicemedarbejder, er det ikke særlig relevant for arbejdsgiveren at vide, at du har arbejdet som avisbud, da du var 15 år. Mere relevant for arbejdsgiveren at vide er det, at du har en uddannelse inden for service/ salg, og at du har arbejdet med kundeservice eller relaterede fagområder i dine tidligere job.

Når du opstiller din tidligere erfaring i CV’et - gerne i punktform - bør du desuden fokusere på dine konkrete resultater i tidligere uddannelsesforløb eller job. Det viser noget om, hvad du er i stand til at udføre i praksis.

3. Tilføj referencer

Når vi snakker resultater, er det vigtigt, at du har nogle personer til at bakke dem op. Sørg derfor for at tilføje referencer til dit CV. Det kan være en tidligere arbejdsgiver, lige så vel som det kan være en tidligere kollega. Det vigtigste er, at du ved, at dine referencer vil tale pænt om dig og dine kompetencer, og på den måde dokumentere de resultater du har omtalt i dit CV.

4. Brug et vellignende billede

Tilføj et vellignende billede til CV’et, så arbejdsgiveren eller rekrutteringskonsulenten kan få en god fornemmelse af din energi og udstråling. Billedet vil ofte indgå i den samlede vurdering af dig, på lige fod med uddannelse, resultater og interesser. 

Se ud på billedet, som du vil se ud på jobbet. Fotoet skal være en del af dit professionelle image, så brug ikke et feriebillede.

Se også hvordan du skriver en god ansøgning.

Følg os