0 af 0 Resultater vises
0 af 0 Resultater vises
Luk

Skriv en ansøgning, der bliver læst

Der er mange ting at huske på, når man skal skrive en ansøgning, der fanger interessen og ikke lander nederst i bunken. Men frygt ej, det behøver ikke være så svært endda. Vi har samlet vores 8 bedste råd til, hvordan du skriver en god og fængende ansøgning, som du er sikker på, bliver læst. 

 • puslespil ikon

  1. Grundighed betaler sig

  Virksomheder har ofte en lang liste med ønsker og krav til en ny medarbejder. Start derfor med at læse jobopslaget grundigt igennem - konkret og mellem linjerne.

  Overvej hvilke kompetencer du bidrager med, og hvorfor du er den rigtige til jobbet. Du skal altså sætte dig ind i virksomhedens konkrete behov og udfordringer, så du kan fortælle, hvordan du kan løse dem.

 • spørgsmål ikon

  2. Du må altid spørge - hvis du har noget at spørge om

  I nogle tilfælde kan det være en god idé at ringe til virksomheden og spørge mere ind til stillingen. Husk at forberede nogle gode, relevante spørgsmål, inden du ringer, så du er klædt på til at stille skarpe og velovervejede spørgsmål og dermed få nogle gode svar, du kan bruge i din ansøgning.

 • erfaring ikon

  3. Brug fortællinger fra det virkelige liv

  Når du bruger konkrete eksempler fra dit arbejds- eller privatliv, viser du en kommende arbejdsgiver, hvem du er, og at du har de kompetencer, de er på udkig efter. Brug derfor meget gerne eksempler fra tidligere job, fritidsinteresser eller uddannelse.

 • ide ikon

  4. Drop klichéerne og vær kreativ

  Det er langt sjovere og mere vedkommende for din modtager at læse en ansøgning, hvor der er kælet for sprogbrugen. Drop de kedelige klichéer og find alternative måder at skrive det på. Hvad betyder det fx, at du er god til at “have mange bolde i luften”? Det kan betyde, at du er god til at håndtere flere opgaver ad gangen, og at du kommer i mål med opgaverne uden at misse vigtige deadlines.

 • standard ansøgning ikon

  5. En standardansøgning giver et standardafslag

  Den virksomhed, du søger job hos, skal kunne mærke, at du taler til dem. Det er tydeligt at se, når du vælger at sende en standardansøgning, som kunne være sendt til hvem som helst. Og resultatet er, at du bliver gennemskuet hurtigere, end du kan nå at sige 'jamen'. Så gør dig umage med at vise, at du har taget et aktivt valg om at søge job hos lige netop dem.

 • ansøgnings ikon

  6. Less is more

  En arbejdsgiver skal ofte igennem en stor stak ansøgninger og CV’er. Sørg derfor for at holde din ansøgning kort og præcis. Det er en god idé at anvende overskrifter, der fanger læseren og korte afsnit, der fortæller noget relevant om dig i forhold til jobbet. 

  En god tommelfingerregel er, at din ansøgning max må fylde en A4-side. Men gerne mindre.

 • læs korrektur ikon

  7. Hsuk at læse keorktrur på dit idnohld

  Du er med garanti ivrig for at sende din ansøgning afsted i det sekund, den er skrevet. Men sørg altid for at læse din ansøgning igennem igen - hellere en gang for meget end en gang for lidt. Få også gerne en ven eller et familiemedlem til at læse både jobopslag og din ansøgning igennem, så du er sikker på, at du har fået det vigtigste med, og at der ikke er nogle irriterende slå- og stavefejl.

 • cv og ansøgning

  8. Et stærkt helhedsindtryk

  Når din ansøgning og dit CV matcher hinanden grafisk, efterlader det et tjekket helhedsindtryk af dig som medarbejder. Du behøver ikke være en haj til InDesign og grafisk design, men du kommer langt med at bruge den samme skrifttype og opsætning. Bruger du fx én farve i dit CV, så sørg for, at samme farve går igen i din ansøgning.

den gode ansøgning overskrift
den gode ansøgning rubrik
den gode ansøgning tekst
den gode ansøgning afslutning

Den gode struktur til din ansøgning

Med en god struktur er det lettere for dig at holde den røde tråd i din ansøgning og sikre, at du får de vigtigste ting med.

den gode ansøgning overskrift

Overskriften er det første, der fanger øjet, når din ansøgning læses. Vær derfor omhyggelig med at finde en fængende og beskrivende overskrift.

Eksempel: ”Energisk & IT-kyndig kundekonsulent” eller ”Engageret truckfører med x års erfaring”.

den gode ansøgning rubrik

De første linjer af din ansøgning er med til yderligere at sætte scenen. Her bør du fokusere på at beskrive, hvad du kan bidrage med til stillingen/virksomheden, og hvad der driver dig.

Fremhæv kun relevante nedslag for den aktuelle stilling.

den gode ansøgning tekst

Brødteksten er her, hvor du kan uddybe de relevante kompetencer, der gør dig egnet til jobbet. Anvend som beskrevet i guiden ovenfor meget gerne konkrete eksempler fra det virkelige liv.

den gode ansøgning afslutning

Rund din ansøgning af med at fremhæve dine personlige styrker, så din potentielt kommende arbejdsgiver kan se, hvordan du socialt passer ind i teamet og/eller organisationen.

Måske vil du også læse

ansøgnings ikon

Få vores bedste råd til et godt CV

Det er ikke længere nok, bare at liste dine kvalifikationer. Vi har samlet vores 5 vigtigste råd til at udarbejde et skarpt CV, så du skiller dig ud fra mængden.

Gode råd til CV'et
cv erfaring ikon

Sådan bruger du dit vikariat til at booste dit CV

Hvordan skriver man sine vikarjob på sit CV, så det ikke ligner en tilfældig rodebutik med mange korte ansættelser men derimod signalerer erfaring og kompetencer?

Boost CV'et
cv og ansøgning

Få en gratis CV og ansøgningsskabelon

Det kan synes svært og uoverskueligt. Men det behøver det ikke være. Kom godt på vej med vores skabelon til både ansøgning og CV.

Se skabelonerne
Find job ved moment

Nysgerrig på ledige stillinger?

Tjek vores ledige stillinger ud - vi har både job til dig, der er på jagt efter noget midlertidigt eller dig, der søger fast arbejde.

Find dit næste job