0 af 0 Resultater vises
0 af 0 Resultater vises
Luk

Sådan står I stærkt i kampen om kandidaterne

Gode arbejdsvilkår og et godt socialt arbejdsmiljø er noget af det, der står øverst på ønskelisten, når kandidater takker ja til et nyt job. Det viser en undersøgelse, Moment har foretaget blandt 2500 kandidater.

Har I svært ved at finde de rigtige medarbejdere? Det er I langt fra alene om. Ledigheden er i øjeblikket rekordlav, og tæt på hver tredje rekruttering ender forgæves, viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Samtidig stiller kandidater i dag krav til deres arbejdsplads som aldrig før. Hvis I vil stå stærkt i kampen om kandidaterne, er det derfor afgørende, at I imødekommer deres ønsker og forventninger bedst muligt.

Vi har undersøgt, hvilke parametre kandidater lægger størst vægt på i valg af arbejde og arbejdsplads.

Gode vilkår er et must

Gode arbejdsvilkår er noget, kandidater ikke vil gå på kompromis med. At der er en ordentlig frokostordning, pension og gode barselsvilkår er det, kandidater lægger mest vægt på, når de skal tage stilling til, om de vil arbejde for en virksomhed.

Area Manager hos Moment, Simone Persson, der til daglig er i kontakt med både virksomheder og vikarer, kan i den grad mærke, at virksomhederne har fokus på gode vilkår for deres medarbejdere:

- Vi kan mærke på virksomhederne, at der bliver sat mere og mere fokus på at skabe nogle gode rammer i det job, man har. Det gælder både ift. løn, frokostordning og andre medarbejdergoder. Det er desuden enormt vigtigt for vores kunder, at vikarerne har samme vilkår, som deres fastansatte – der skal ikke forskelsbehandles, fortæller Simone Persson.

De unge efterspørger virksomhedskultur

Gode arbejdsvilkår gør det dog ikke alene. Vi bruger halvdelen af vores vågne timer på vores arbejde, og derfor er det vigtigt, at vi trives socialt med vores kolleger og i det sociale arbejdsmiljø. Det er noget, man som virksomhed bør rette blikket mod, da en god virksomhedskultur er noget, der kræver tid, fokus og arbejde at få skabt.

- Det er især blandt de unge, at det betyder meget, at man er på en fed arbejdsplads med et godt socialt miljø. For dem er det ikke nok at møde på arbejde og gå hjem igen, og det er en læring for virksomhederne i dag, kan vi mærke. Der bliver i langt højere grad arrangeret teamdage, fester osv., og generelt gør man noget ud af at tage sig tid til at lytte og imødekomme sine medarbejdere, forklarer Simone Persson, der også fortæller, at især de unge er blevet mere kræsne, hvis ikke der er den virksomhedskultur, de efterspørger.

Det er således blevet et vigtigt parameter for virksomheder at sikre medarbejdernes vilkår, men også at have et tydeligt fokus på medarbejdernes trivsel og skabe en god virksomhedskultur, så man skaber de rette rammer for en god arbejdsplads.

 

Tilbage til oversigt

Måske vil du også læse

Thomas Moment 25 år

Thomas Gleerup har 25 års jubilæum

”25 år i den samme virksomhed kan lyde kedeligt. Det synes jeg bare ikke, det har været.”

Læs mere her

Matas: Vikarkorps er en del af webshoppens succes

Matas’ webshop buldrer derudaf. For tre år siden opsatte ledelsen nogle mål i en femårsplan, og to år før tid er alle mål nået. Læs om det tætte samarbejde, der sparer Matas for tid og besvær på bemandingsfronten. 

Læs mere her
kvinde vikar

6 spørgsmål du skal stille vikarbureauet

I Moment starter de bedste samarbejder ofte med en kunde, der tager sig tid til at vurdere, om vi er den rigtige leverandør og som ikke tager den første salgssnak for gode varer. Læs hvordan du finder det rette bureau at samarbejde med.

6 spørgsmål du skal stille vikarbureauet