0 af 0 Resultater vises
0 af 0 Resultater vises
Luk

”25 år i den samme virksomhed kan lyde kedeligt. Det synes jeg bare ikke, det har været.”

Det er ikke kun Moment, der i dag kan fejre 25-års jubilæum. Det kan CEO – og medstifter af Moment Thomas Gleerup - også. Vi har i den forbindelse spurgt ham, hvordan det er at kunne fejre 25-års jubilæum i en virksomhed, man selv har været med til at starte, hvordan det er at sige farvel til sin tætte forretningspartner gennem 24 år – og om det stadig er sjovt at gå på arbejde.

Thomas Moment 25 år
Hej Thomas. Tillykke med dit og Moments jubilæum. Hvordan er det at kunne fejre 25-års jubilæum i en virksomhed, du selv har været med til at starte?

”25 år i samme virksomhed kan godt lyde lidt kedeligt. Det synes jeg bare ikke, det har været. Og det tror jeg er fordi, at det hele tiden har ændret sig. Selvom jeg har haft meget få titler undervejs, så har det, jeg lavede i starten, jo intet at gøre med det, jeg laver i dag.

Jeg har både været sælger, konsulent og vikar og leder for en mindre organisation. I dag er vi en nordisk organisation, der omsætter for 2,5 mia, hvor min opgave er at opbygge organisationen og sørge for, at vi er gearet til fremtiden.

I 2020 beslutter du og Morten Højberg at sælge Moment til kapitalfonden Axcel. Hvordan har det været at give noget af kontrollen fra sig?

”Det er ret grænseoverskridende, når man har været vant til at træffe alle beslutninger selv. Jeg tror, det er en stor del af grunden til, at mange bliver iværksættere – at andre ikke skal bestemme over dem.

Vi brugte meget tid på at tale med hinanden, med Axcel og med vores familier derhjemme om, hvordan det ville være. Som med alle andre store beslutninger i livet, kan man forberede sig nok så grundigt, men man finder først rigtigt ud af det, ved at gøre det.

I dag føler jeg faktisk ikke, at det har været den store forandring. Vi har fået flere ejere med, men jeg føler stadig, at jeg får lov at tage de beslutninger, som, jeg mener, er rigtige. Det, der har været den største forandring, er, at vi er blevet så meget større, og dermed har fået større muligheder og større ambitioner.

Ikke lang tid efter, at I solgte til Axcel, valgte Morten Højberg at stoppe i Moment. Hvordan var det at sige farvel til sin faste forretningspartner og ven gennem 24 år?

”Det har været en stor omvæltning. Vi har jo været mere eller mindre vokset sammen i 24 år. Og jeg savner ham også. Men det var det, der var en naturlig udvikling for ham. At nu ville han gerne bruge tiden anderledes. Heldigvis er han stadig en del af bestyrelsen.

Der er i det hele taget sket en masse forandringer. Jeg har skulle finde nogle nye rutiner og nye måder at gøre tingene på. Og det skyldes det hele: At vi er blevet nordiske, at vi har en enorm ambitiøs plan frem mod 2025, at Morten er stoppet, at der er kommet nogle nye ejere. Det er svært at skille tingene ad.

Jeg er helt sikker på, at Morten og jeg en dag kommer til at lave noget sammen igen. Måske som aktive pensionister.

Thomas Gleerup
Er det stadig sjovt at gå på arbejde?

Ja, det synes jeg. Og det, synes jeg, det skal være. Det, der gør det sjovt for mig, er, at det er udfordrende og svært. Og at det kræver, at jeg skal gøre mig umage for, at vi lykkes.

Det har hele tiden været omdrejningspunktet. At når vi er blevet rigtig gode til noget, så kaster vi os ud i noget nyt, som vi ikke er gode til endnu, men som vi tror, vi kan blive rigtig gode til.

Status quo er ikke interessant. Og jeg tror heller ikke, det er muligt. Så tror jeg, det begynder at gå den forkerte vej. Og så ville jeg i øvrigt heller ikke være den rigtige til det. Så enten udvikler man sig, eller også kommer der to andre, kvikke unge mennesker i en garage og overhaler én med 200 km./timen.

Moment har uden tvivl fyldt meget i dit liv de sidste 25 år. Hvad kan du godt lide at lave, når du ikke er på arbejde?

Jeg bruger rigtig meget tid på min familie. Jeg har to børn, én på 10 år og én på snart 2 år. I går var vi ude og køre hestevogn i Dyrehaven. Og så har jeg lige været en tur i Barcelona med min søn for at se Barcelona spille mod Real Madrid.

Ellers er jeg en passioneret skakspiller og afholder også turneringer af og til. Jeg kan godt lide at løbe og at cykle. Faktisk cykler jeg til og fra arbejde hver dag. Og så kan jeg også godt lide at synge.

Hvad er det, der fascinerer dig ved skak?

Det er, at jeg aldrig når et niveau, hvor jeg ikke kan lære mere. Langt fra. Det er relativt nemt at lære at spille skak, men meget svært at mestre. Jeg kan godt lide, at man hele tiden kan blive bedre. Og hvis man spiller lynskak, kan man faktisk godt få pulsen op haha.

Tænker du nogensinde over, hvor Moment er om 25 år?

Ja, det gør jeg. Det er selvfølgelig ikke kun mig, der skal bestemme det, men jeg kan ikke rigtig se, hvad der skal stoppe os.

Vi har haft mange mål hen ad vejen, som har virket uopnåelige. Da vi nåede en omsætning på 10 millioner, drømte vi om at omsætte for 100 millioner. Men vi turde ikke rigtig sige det højt, for det virkede lidt urealistisk. Og nu er vi jo så der, hvor vi tør sige, at vi går efter at være Nordens førende. Så hvorfor skulle vi stoppe der? 

Størrelsen er ikke interessant i sig selv. Det er ikke bare det med at være førende i Norden eller i Europa, der er interessant. For mig er det vejen derhen, der er interessant, fordi den kræver, at vi skal lære noget nyt, at vi skal vokse, og vi skal udvikle os.

 

Tilbage til oversigt

Måske vil du også læse

Christoffer Jonassen

Christoffer Jonassen bliver ny COO i Moment

Efter 25 år på posten overdrager Thomas Gleerup rollen som COO i Moment til Konsulentchef og kollega Christoffer Jonassen.

Læs mere her
Moment gazelle

Moment inkasserer endnu en gazelle

Moment er endnu engang i fornemt selskab som Børsen Gazelle 2022.

Læs mere her
Sarah Vinding

Sådan rekrutterer, onboarder og leder du

Freelancere og vikarer bliver oftere og oftere brugt af virksomheder, som har behov for hjælp til en opgave eller et projekt i en periode. Men hvordan rekrutterer, onboarder og leder du, når det gælder fleksibel arbejdskraft?

Læs mere her